Fotografie en workshops voor het MBO onderwijs

TROTS

Anaïs Domhoff met haar zelf gemaakte hoed in de opledingengids
Link to Instagram Reel

Inmiddels fotografeer ik al bijna 10 jaar voor het Hout en Meubileringscollege. Het begon met het fotograferen van 700+ coole z/w portretten van de afgestudeerde studenten voor een soort van smoelenboek. Dit was meestal 8 dagen zo’n 100 portretten per dag fotograferen, waarvan we uitgingen van de kracht van de individuele student. Dus allemaal “a kind of special treatment”! Je begrijpt… dit was niet vol te houden. Wel heel gaaf trouwens… je ziet er nog een paar van op mijn site. Het werk verschoof meer naar conceptueel campagnewerk: Anya werd erbij betrokken en er werd een selectie gemaakt van studenten die de opleidingen binnen het HMC vertegenwoordigden. Hier een klein overzicht van ons prachtige werk van de afgelopen twee jaren verwerkt in de opleidingengids en een leuk boekje van de HMC talents die naar Milaan gaan. Soms met die lange kano’s in een lokaal een leuke uitdaging.

HMC talents boekje op een foto van de campagne die we fotografeerden voor de opleidingsrichtingen.

Nu ik de workshop van morgen aan het voorbereiden ben kriebelt het weer. Het werken met deze studenten is een blessing. Ik ken weinig scholen met zoveel talent en vakmanschap. Van Meubelmakers tot Keukeninstallateurs. We hebben ze allemaal heel hard nodig. Als jouw kind graag met de handen werkt: check het HMC want echt! Zo gaaf!

Zin in morgen! Eerst mijn inspirerende verhaal (dat durf ik inmiddels wel over mezelf te zeggen). En dan samen met de studenten tot een creatieve foto komen van hun eigen werk, of een zelfportret… het maakt niet uit. Het gaat om het proces… met toch altijd weer hele bijzondere resultaten. Fotografie is Magie!

Ik ben het marketing team van het HMC en de docenten Joëlla en Doran enorm dankbaar voor de fijne samenwerking en het vertrouwen.

Fotografie Marjon Hoogervorst
Styling en artdirection Kamer 465